Froukjes Erf

Froukjes Erf is vernoemd naar Froukje, onze koe. Er lopen nog meer hobbydieren zoals geitjes, pony’s en een wolvarken rond op ons erf, maar vorig jaar zijn wij begonnen met een pluktuin voor snijbloemen.

Op vrijdagen in juli, augustus en september zijn wij geopend voor zelfpluk, op de andere dagen op afspraak. Maar elke dag in juli tot in oktober worden er van deze bloemen prachtige boeketten gemaakt. Deze zijn te koop aan de weg, in ons winkeltje in de schuur of op afspraak.

Ik ben geen gediplomeerd bloemiste, maar stel de bossen bloemen samen in mijn eigen kleurrijke, losse stijl. Ik hou ervan om bijzondere en hippe soorten en kleuren te telen. Dit alles zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Ook teel ik graag met oog voor de bestuivers. Een bloem met een gevuld hart heeft bijvoorbeeld geen voeding beschikbaar voor een wilde bij, een bloem met een open hart is een bijenrestaurant. Ik vertel hier graag meer over bij Havelte Buitengewoon. Kom kijken op ons Drentse boerenerf! Ook de dieren zijn te bekijken en kunnen geaaid worden. Kinderen kunnen een ritje maken op de pony. Als de fruitbomen ook in bloei staan, maakt dat het plaatje compleet!

Contactgegevens:

Froukjes Erf
Eursingerlaan 14
Havelte

[M] 06 – 151 936 25

[E] froukjeserf@outlook.com