Drumlin Distillery

lokale whisky, rum en gin

Bij Drumlin Distillery maakt Erik Poutsma echte Havelter whisky. Alles gebeurt lokaal, van het telen van de gerst tot en met de botteling van de whisky bijna vier jaar later. Naast whisky distilleert Erik hier ook rum en gin.

“In 2018 heb ik het roer omgegooid en ben gestart met mijn eigen distilleerderij. Ik ben altijd al geïntrigeerd door het whiskyproces en wilde zelf ontdekken wat dit gehele proces inhoudt en wat de optimale verhoudingen zijn voor de allerbeste whisky.” De whisky wordt gedistilleerd in koperen ketels en mag vervolgens minimaal drie jaar en één dag rijpen in prachtige eikenhouten vaten.

Begin februari is de eerste batch uitgegeven, Cromlech Whisky 2019, bij de Havelter Molen. De recensies zijn positief, de whisky valt in de smaak! Erik heeft een mooie samenwerking met de molen, waar de gerst wordt gebroken voor de verwerking van de whisky.

“Op dit moment ben ik bezig met een tweede stook van rum. Net zoals de whisky gedistilleerd in koperen ketels, en vervolgens duizend dagen gerijpt in een eikenhouten vat.”

Ben je benieuwd naar deze ambachtelijke distilleerderij midden in Havelte? Kom langs en Erik vertelt je alles wat je wilt weten over zijn bijzondere passie.

Contactgegevens:

Erik Poutsma
Drumlin Distillery
Havelte
The Netherlands

[M] +31 6 380 803 30

[E] info@drumlindistillery.com
[I] www.drumlindistillery.com